@Biebrzanski_Ghul: od kwietnia zaczynają też pływać statki wycieczkowe. Cenowo nadal jest bardziej przystępnie niż w szczycie sezonu. A dodatkowo nie będzie takich tłumów. Bo sam park narodowy jest według mnie świetny i jak ktoś lubi aktywnie spędzać czas, to go sobie tam naprawdę fajnie zagospodaruje.
@KaweX: No właśnie, tłumy potrafią być tam naprawdę straszne. Ale głównie kumulują się przy Skradinskim bukum. Im dalej na północ od niego, tym powinno być spokojnjej.
@sopel87: Wiesz, trochę wynika to z faktu, że główne drogi w Sarajewie wiodą zasadniczo tylko wzdłuż doliny i po zachodnich obrzeżach. Bo tak to masz głównie góry. Dodatkowo dochodzi kwestia remontu torów tramwajowych, który to remont potrwa pewnie jeszcze chwilę.
@lukasz_89_kowal: Generalnie są pewne niuanse. Ale prawda jest taka, że serbska, bośniacka, czarnogórska czy macedońska kuchnia mają wiele wspólnych dań. Natomiast bez trudu znajdziesz też te, które dany kraj wyróżniają. Jak choćby tawcze-grawcze, które jest jednym z kulinarnych symboli Macedonii. Albania ma natomiast dużo więcej typowych dla siebie dań. Osobiście jednak najmniej lubię tamtejszą kuchnię.
@sked: Wiesz, każdy ma inny sposób na te same dania. I np. przy pljeskavicy diabeł tkwi chociażby w tym, czym ją nadziewają (i czy w ogóle to robią). :)