Nastawiłem wczoraj dziką różę, zebraną również wczoraj.
Była, rzecz jasna, zmrożona. Po rozmrożeniu miała mocno nieprzyjemną konsystencję, ale wrzuciłem do buteki z drożdżami.
I teraz zastanawia mnie ten czerwony korzuch na powierzchni.
To normalna rzecz, czy to już się zepsuło?
#winodomowejroboty #wino #winodomowe
Była, rzecz jasna, zmrożona. Po rozmrożeniu miała mocno nieprzyjemną konsystencję, ale wrzuciłem do buteki z drożdżami.
I teraz zastanawia mnie ten czerwony korzuch na powierzchni.
To normalna rzecz, czy to już się zepsuło?
#winodomowejroboty #wino #winodomowe
![PrzyczajonaDzikaSwinia - Nastawiłem wczoraj dziką różę, zebraną również wczoraj.
Była...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/a47bd2de258b6e73b1855092abf9c081ec01af2f8a57ce9a7e02ab6bf7bef03b,w400.jpg?author=Przyczajona_Dzika_Swinia&auth=663ee8007b7d3625d38964cc0dffabe5)
źródło: 20240108_202154
Pobierz
chciałem zacząć robić bimber z ałyczy, bo widzę w Krakowie, że zaczyna opadać na chodniki.
Potrzebuję kilku porad na początek.
Mój wstępny plan:
Nazbierać śliwek ałyczy w Krakowie.