Dzisiaj piąteczek #piatunio, i jeszcze wpadła premia od szefa w fabryce azbestu, za to że straciłem palec na tokarce, ale sztywniutko trzymałem mordę jak wjechała inspekcja pracy.
Postanowiłem sobie z tej okazji ugotować coś specjalnego na kolację, żeby godnie celebrować te wydarzenie. Postawiłem na bardzo modną w tym sezonie kuchnię fusion podlasko-toskańską.
Na talerzu dzisiaj zatem zimne nóżki, ale z włoskim akcentem w postaci sosu balsamicznego z modeny. Wszystko to otoczone wianuszkiem świeżo wypieczonego pieczywa lekko muśniętego maślaną pianką. Pozwoliłem sobie dodatkowo na lekką ekstrawagancję w postaci sztućców bambusowych żeby nadać temu posiłkowi nieco orientalnego szytu. Co sądzicie o takim połączeniu?
A wy jak celebrujecie początek weekendu? Co tam na talerzu?
#gotowanietomojapasja #jedzenie #gotujzwykopem #finedining #bogactwo #dolcevita
Postanowiłem sobie z tej okazji ugotować coś specjalnego na kolację, żeby godnie celebrować te wydarzenie. Postawiłem na bardzo modną w tym sezonie kuchnię fusion podlasko-toskańską.
Na talerzu dzisiaj zatem zimne nóżki, ale z włoskim akcentem w postaci sosu balsamicznego z modeny. Wszystko to otoczone wianuszkiem świeżo wypieczonego pieczywa lekko muśniętego maślaną pianką. Pozwoliłem sobie dodatkowo na lekką ekstrawagancję w postaci sztućców bambusowych żeby nadać temu posiłkowi nieco orientalnego szytu. Co sądzicie o takim połączeniu?
A wy jak celebrujecie początek weekendu? Co tam na talerzu?
#gotowanietomojapasja #jedzenie #gotujzwykopem #finedining #bogactwo #dolcevita
ale nie więcej jak 3,5 tony