Kurczak Kung Pao (宫保鸡丁 - Gōng bǎo jī dīng) - klasyk kuchnii syczuańskiej. Bardzo popularny stir-fry także w restauracjach z chińską kuchnią na zachodzie, choć często w wersji mocno zmodyfikowanej. Danie charakteryzuje się ostrością (typowe dla kuchni syczuańskiej) za sprawą suszonych papryczek chilli, pieprzu syczuańskiego i Dou Ban Jiang (pasty z fermentowanym bobem, soją, ryżem, solą, przyprawiamy i chilli). Mięso marynowane przy wykorzystaniu techniki "velveting" i pozwala utrzymać wilgotność mięsa
Michu94 via Wykop Mobilny (Android)

#gotujzwykopem #foodporn #kuchnia
źródło: comment_15821318402q0WzkbPxrBIeWrJEy9buG.jpg
Pobierzźródło: comment_15821320115x7KJ4wIIHz2q68tzOt2hj.jpg
PobierzPS. następnym razem nie popełnię tego błędu i wrzucę zdjęcie środka.
Proszę wyjaśnić mi zwrot: "zabija wszelkie właściwości oliwy". Pod jakim względem?
@Royal_Email W czym problem?:) Użyłem oliwy o praktycznie neutralnym smaku - olio di sansa di oliva. Jakie są Twoje rekomendacje?
Negujesz podejście naukowe, badania prowadzone przez pracowników naukowych, publikacje. Na poparcie swojej tezy używasz zdania osób zajmujących się/związanych z przemysłem wytwórczym oliwy. Co ma to udowodnić? Jestem przekonany,