Jak już tak śmieszkujemy. To mógłby mi ktoś wyjaśnić jak to jest z tym "poczet królów polskich z Częstochowy"?
Poważnie pytam.
Żadne tam RSy, Roadtripbusy, paei100 i inne wynalazki. Jedyne co jest potrzebne to dużo pary w rękach (no chyba, że ktoś zainwestuje w robot planetarny), podstawowe składniki i chwila cierpliwości [włączcie napisy].
zPrzez wieki wiele narodów nie zawsze określało Polskę jako „Polskę”. Dla ludów wschodniosłowiańskich byliśmy „Lachami”, na południu „Ljachami”, dla Litwinów „Lenkas”, w Bizancjum mówiono o „Lechoi”, natomiast w Iranie czy Turcji, Polska nadal jest „...
zKiedy prof. Marek Zajączkowski z Instytutu Oceanologii PAN w Gdyni przywozi do laboratorium próbki osadów z dna Bałtyku, wszyscy nakładają rękawice oraz maski na twarz. – Smród wydobywający się z probówek jest nieznośny. To czarny muł, nasycony siarkowodorem podobnie jak zgniłe jajko....
zMłoda, piękna, atrakcyjna. Niejeden mężczyzna obejrzy się za nią na ulicy i w życiu do głowy nie przyjdzie mu to, kim jest. Kasia (tak ją nazwijmy na potrzeby tekstu) to n--------a, ćpunka. Nie mówimy jednak o marihuanie, LSD, czy e-----y. Kasia to... heroinistka. Zupełnie nie przystaje...
zSzybki, ale intensywny 360-minutowy upływ Aurora Borealis i Drogi Mlecznej nad Denali, najwyższym punktem w Ameryce Północnej.
zCzy działo się coś ciekawego na terenie naszego kraju przed nadejściem chrześcijaństwa? Oj działo się, działo! I to przez miliony lat!
zOna fajnie to wyjasnia!
zPrzyjemny film
zPrzynajmniej dwa kilometry miał sznur samochodów, jadących pod prąd na autostradzie A4 - mówi pan Jarosław, autor nagrania, które dostaliśmy na Kontakt 24....
zOkazuje się, że około 70% komórek, które tworzą układ odpornościowy znajduje się w ścianie naszego jelita. Jednak powolne trawienie, zła dieta, stres, toksyny środowiskowe i toksyny żywności mogą naprawdę zrobić wiele złego.
z"trawa przebija się przez ziemię a nie przebije się przez zgniłe liście? Nie powielaj mitów kolego."
Wykop.pl
Tak tak. Traktując ciasto wałkiem, wypychając tym samym powietrze z niego na pewno wyjdzie idealna...
Kiedyś z czystej ciekawości zrób dwa ciasta, jedno rozwałkuj, a drugie ręcznie "rozprowadzaj" na boki pozostawiając w nim powietrze - zdecydowanie widać i czuć różnicę.
Chyba, że dla Ciebie pizza to ta spolszczona wersja zalana sosem serem i resztą składników dodanych od początku pieczenia...
PS: Parmezanu na pizze nie ścieramy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wyraziłem swoją opinię. Nigdzie nie się nie wywyższałem i poniżałem Ciebie. Obraziłeś się jak małe dziecko popisując się swoją internetową znajomością składników (chociaż do tej pory myślałem, że napisałeś to dla żartu, ale okazuje się, że po prostu masz jakiś problem sam ze sobą) nie zastanawiając się nawet nad tym, że z tego wszystkiego wyszedł by Ci placek nie pizza, ale co
Co do samej pizzy. Robiłem ciasto ręcznie oraz wałkiem. Jest wyraźna
Jedyny komentarz który możesz uznać za "same przytyki ad