Gotuj z Wykopem - obiecany eksperyment ze stekiem
![Gotuj z Wykopem - obiecany eksperyment ze stekiem](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_YzoMW6jHZ1lLoysdLOxvDhFVi5h3u9ei,w220h142.jpg)
Obiecałem, że sprawdzę, jak na stek wołowy działa posolenie przed smażeniem, zgodnie z instrukcją, zawartą na wykopie. Znajdziecie w powiązanych. Dyskutowaliśmy, czy solimy po usmażeniu (jak robiłem do tej pory) czy jednak przed, jak w instrukcji. Ok, kupiłem kawałek rostbefu.
z- 161
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
@t3rmi: tak naprawdę to sekret tkwi w mięsie... Wołowina typu "wołowina" kupiona w sklepie pomimo swojej ceny bardzo często nie pochodzi od krów ras mięsnych. Może to wydawać się śmieszne ale steak zrobiony z "wołowiny" z Tesco to typowa "podeszwa" a steak zrobiony w ten sam sposób z Wagyu (polskiego!!!) czy Black Angus rozpływa się w ustach.
http://www.butcheryandwine.pl/pdf/Grill_Butchery.pdf
Zmienisz zdanie o wołowinie :)))