Zamiast kruszyć pozostałe ciasto można je zetrzeć na tarce, będzie sprawiało lepsze wrażenie, a jak wiadomo - im ładniej wygląda potrawa/ciasto, tym chętniej się je i tym lepiej smakuje :)
@dave93: prawdą jest to co mówsz, jednakowoż ciasto nie nadawało się na tarkę, bo było za miękkie a nie chciało mi się je na parę min włożyć do zamrażalnika :)
Komentarze (35)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
200-250g twarożku, 200-250g śmietany kremówki, dwie-trzy tubki słodkiego mleczka w tubce (300g), dwie cytryny.
1.Ucieramy, bądź tniemy robotem kuchennym twarożek na jednolitą masę.
2.Ubijamy śmietanę (nie przesadźmy bo się masło robi).
3. Łączymy twarożek ze śmietaną ( ręcznie ) mieszając/
4. Dodajemy mleczko w tubce i mieszamy.
5. Wyciskamy sok z dwóch cytryn i trzemy troszeczke skórki — uwaga na