Skąd brać pracowników, jeśli nie z Ukrainy? Ekspert rynku wskazuje trzy kierunki
Polscy przedsiębiorcy z branży spożywczej nie powinni się zamykać na pracowników z odleglejszych zakątków świata. Żródło z Ukrainy jest już niewystarczające - przekonuje Cezary Maciołek, prezes zarządu Grupy Progres.
PortalSpozywczy z- #
- #
- #
- #
- 20
Komentarze (20)
najlepsze
@artu1313: Socjal w Polsce nie istnieje. Co prawda jest 500+ na dzieci. Ale dziecko kosztuje znacznie więcej niż 500zł.
Koszty pracy obniżyć? Niby jak i po co? Koszty pracy to albo składki pracownika na ubezpieczenia i podatki. Ubezpieczenia to i tak "pieniądze" pracownika. A podatki? No bez podatków państwo nie istnieje.
Podnieść pensje? Ustawą chcesz zmusić biznes do podnoszenia pensji?
Wydajemy na te larwy ok 4% PKB czy jakieś 100 mld zł / rocznie
#heheszki #humorobrazkowy
Brać ludzi wartościowych i inteligentnych, jaką jest rasa żółta.
Ciekawe jaki jest kolejny etap zachodu. :)