Kuchnia Wysp Zielonego Przylądka - co i gdzie zjeść?
Kuchnia wysp Zielonego Przylądka to miks wpływów europejskich i afrykańskich. Powiedzieć, że jest ciekawa to nic nie powiedzieć. Z lokalnych smaków na uwagę zasługują kokosowe chlebki, gulasz ze ślimaków trabików a szczególnie ponch - alko na bazie grogu, najlepsze z dodatkiem cynamonu i pomarańczy.
SzaloneWalizki z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 37
Komentarze (37)
najlepsze
Świetnie wyglądają te dania. Faktycznie - taki miks smakowy Europy i Afryki.
PS. O ile mnie pamięć nie myli, to stamtąd właśnie pochodziła słynna Cesária Évora, która kiedyś popełniła piosenkę z Kayah.
A jak wygląda ich baza szpitalna?
@SzaloneWalizki: Bo skropione sokiem z limonki?