@titus1: za duży otwór zrobił w porównaniu do wielkości kopuły, dlatego dym nie leci przez komin. @fizzly komin musi być umieszczony ponad wejściem żeby gorące powietrze "omywało" całe sklepieni. Poniżej zdjęcia pieca który sam zbudowałem za więcej niż 1000 zl.
@titus1: do takiego pieczenia trzeba mieć odpowiednie, (nie wiem na jakim się piecze) ale pewnie buk albo olchę do tego odpowiednio wy sezonowane żeby miało niska wilgotność. To tez komplikuje. Od biedy można podwędzić zrębkami wędzarniczymi np Borniak :)
Komentarze (23)
najlepsze
Poniżej zdjęcia pieca który sam zbudowałem za więcej niż 1000 zl.
(-‸ლ)
tada: > https://jakumammy.pl/piece-do-pizzy/69-spice-caliente-8056364611316.html
ps. na Amazonie masa klonów tych piecyków.
@albin_kolano: nie ma zapachu drewna.