Marka Łowicz (Maspex) pisze "dżem dobry!" na produkcie który nie jest dżemem
Oprócz tego chwalą się ponad 50 latami doświadczenia w produkcji dżemów - ale skoro ten produkt dżemem nie jest, to po co klientowi taka informacja? "Dżemy są dla zarządu, dla pracowników mamy produkty owocowe."?
zurawinazmusztarda z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 155
Komentarze (155)
najlepsze
Brzoskwinie(100g brzoskwiń zużyto na 100 g produktu), zagęszczony sok winogronowy, zagęszczony sok jabłkowy, substancja żelująca: pektyny"
Jak na marke auchana to nieźle
Tak jak spaloną kawę i proszek do prania 2x słabszy niż dla Niemca.
Nic nie zrobisz jak taki rynek ( ͡º ͜ʖ͡º)
@abomito: A jak 100 g kabanosów masz 200 g mięsa to dopiero dekiel wywala. A może jednak nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To samo masz z dżemem gdzie mają 100 gramów owoców po odparowaniu robi się 40 gramów wyrobu
Typie ale to jest Dżem zgodnie z przepisami prawa a Ty robisz firmie aferę z dupy
https://www.infor.pl/akt-prawny/DZU.2003.143.0001398,rozporzadzenie-ministra-rolnictwa-i-rozwoju-wsi-w-sprawie-szczegolowych-wymagan-w-zakresie-jakosci-handlowej-dzemow-konfitur-galaretek-marmolad-powidel-sliwkowych-oraz-slodzonego-przecieru-z-kasztanow.html
@zurawinazmusztarda chyba powinien się szykować na pozew od Maspexu ja już bym szykował przeprosiny i oświadczenie a tutaj poprosił moderację o info że informacja nieprawdziwa.
Jakbym pracował lub dostarczał do Maspexu wkurzyłbym się za takie oszczerstwa ciekawe jakie to straty dla firmy.
Te są dobre: https://mojlowicz.pl/produkty/dzemowe/100-owoce
No nie przekonali mnie tym.
Do wykonania 100 gramów dżemu użyli 100 gramów owoców.
Tak samo kabanosy 100 gramów masz ze 180 gramów mięsa. Nie ma tu żadnej magii.
2. Nigdzie na opakowaniu nie jest napisane, że to dżem. Równie dobrze możesz być zaszokowany, że to nie sałatka warzywna.
3. Niezła manipulacja. Wrzucasz produkt - DŻEM 100%, a odnosimy się do produktu z twoich zdjęć. Tak czy nie ?
@Grzesion
Z tym, że zgodnie z prawem polskim i UE są dżemem xD
Konfitury to przetwory, do produkcji których zostało wykorzystane minimum 50 g owoców na 100 g gotowego wyrobu.
Dodatkowo konfitury powinny posiadać kawałki lub całe owoce.
Marmolada zawiera w sobie ilość owoców rzędu od 80 do 110 g na 100 g wyrobu.
Natomiast powidła to najbardziej owocowe przetwory, o gęstej, przeważnie jednolitej konsystencji, do produkcji których zostało wykorzystane
nie czytajcie lepiej etykiet sokow :D
wincyj wolnego rynku to pomoze
Co za #!$%@?.
Produkt jest dostosowany do klienta.
A że:
a) jesteśmy zbyt biedni na dobre soki
b) #!$%@? Januszowa mentalność każe nam pić słodkie gówno a Caprio 25% soku wg naszych standardów powinno stać na półce Bio/Zdrowe
To produkują gówno.
Ostatnio u mnie w biedrze była przecena na soki tłoczone