Dieta bogata w kiszonki polepsza mikrobiom, wzmacnia układ odpornościowy
Dieta bogata w sfermentowane produkty zwiększa różnorodność mikrobiomu i zmniejsza stan zapalny w organizmie. informują naukowcy z Uniwersytetu Stanforda. Wystarczy 10-tygodni takiej diety, by funkcjonowanie mikrobiomu uległo poprawie i wzmocnił się nasz układ odpornościowy.
szyna352 z- #
- #
- #
- #
- 195
Komentarze (195)
najlepsze
@tmtm: musiałbym #!$%@?ąć wszystko i wyjechać gdzieś do Azji, albo Ameryki Południowej. Zbierać banany, uprawiać winorośle, karmić pingwiny...
Mamy naorawde smaczną kuchnie. Pierogi to juz sama klasa w sobie. Ostatnio ogladlaem kanal austrakijczykow ktorzy pierwszy raz sprobowlai pierogow w Warszawie, pozniej pr,ez tydzien w roznych miastach tylko je zamawiali. Byli zachwyceni różnorodnością i smakiem
Nie będę zgadywał, bo lekarzem nie jestem. Myślę, że dobry dietetyk mógłby to zdiagnozować.
Kiedy wychodzi giną owsiki
W szkole i w pracy, i na wakacjach
Mleczanowa fermentacja
Kiedy u chłopa ogórek zdrowy
Łatwiej nawiązać kontakt wzrokowy
Na horyzoncie pojemna beczka
Czas zakisić ogóreczka
https://youtu.be/F-DYJsdDcG8
#!$%@? od dawna wiadomo że kiszonki to superfoods
Są troszkę droższe ale potwierdzam