Jedzenie grzybów może zmniejszyć ryzyko zachorowania na raka (BADANIA)
Amerykańscy naukowcy łączą wyższe spożycie grzybów z mniejszym ryzykiem zachorowania na raka. Jak przekonują, zjedzenie zaledwie 18 g grzybów dziennie (co odpowiada jednemu średniej wielkości grzybowi) może obniżyć to ryzyko o 45 procent.
E.....0 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 117
Komentarze (117)
najlepsze
Sama Amanita Muscaria jest zjadana w celach rytualnych na całym świecie od setek lat (spójrz chociażby na kartki świąteczne, na których motyw muchomora i krasnoludków był bardzo częsty).
Wywar z amanity jest w wielu kręgach uważany za "ambrozję", ponieważ z uwagi na
Zjedzenie muchomora sromotnikowego zmniejsza ryzyko zachorowania na raka do zera.
Tak jak chodzenie po torach w słuchawkach.
Ważne, żebyś nie jadł tych, które je Macierewicz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie wiem czy wiecie ale Polska obecnie stała się największym producentem pieczarek w Europie
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ , więc też w związku z tym trzeba pompować konsumpcję.
( ͡º ͜ʖ͡º)
To tak samo jak już regularnie pojawiają się teksty
I watpie zeby branza pieczarkowa najpierw sie rozbudowywala a potem myslala o tym zeby ludzi przekonac do jedzenia pieczarek ;)
Może być?
( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ETM97200: nieprawda
Jeszcze jedna "porada ekspertów" z tej tv zagnieździła mi się w mózgownicy - kąpiel jest niezdrowa i tylko prysznic, bo jak wychodzimy z wanny, to mamy na sobie dalej te wszystkie bakterie z którymi do niej weszliśmy hahahaha
@Kazadum: możliwe, ale wtedy oglądałem tylko tvn i faktycznie to było coś koło dwudziestu lat temu, może trochę mniej, już dokładnie nie pamiętam. Mniej więcej wtedy, gdy chyba pierwszy raz było coś o sprzedaży lasów. Wtedy zacząłem jarzyć o co chodzi z tą nagonką na grzybiarzy.
jedzenie kiszonej kapusty w czekoladzie może zmnieszyć ryzyko zachorwalności na raka