Agonia polskiej gastronomii. "Środków na jedzenie zostało mi na miesiąc,...
![Agonia polskiej gastronomii. "Środków na jedzenie zostało mi na miesiąc,...](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_1612006249fH81oSlS7WiNCPkX0cO0jt,w300h194.jpg)
- Człowiek nie pracuje po tylko to, żeby pracować. Ja pracuję po to, żeby m.in. utrzymać siebie, rodzinę i dzieci - mówi w rozmowie z Gazeta.pl Michał Maciąg, właściciel sieci popularnych barów piwnych Piw Paw, która upadła wskutek pandemii koronawirusa. - Środków na jedzenie zostało mi...
![engels](https://wykop.pl/cdn/c0834752/825629a729f9a5184184aaeffd002e508abdca94bbbe5d19f50f8f1cb3f08355,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 286
- Odpowiedz
Komentarze (286)
najlepsze
Jak cię nie stać na biznes to go nie zakładaj albo bankrutuj. Proste.
Komentarz usunięty przez moderatora
@altell:
Komentarz usunięty przez moderatora
Jak pójdzie na etat, to jego zobowiązania znikną? Czy może z tej zwykłej pracy utrzymać swoją rodzinę, pracowników na postojowym (tych podobno się w końcu pozbył) i właściciela nieruchomości od którego wynajmował lokale?
W Krakowie na rynku padają, dlaczego? Bo to miejsce dla bogatych a nie przeciętniaków. Piwo 50zl, herbata 35zl.
I nagle brak dochodu i nie stać właściciela na nowego merca albo na wczasy za 50k.
Ok 2%. Do tego zawyżanie statystyk, bo jakoś nagle zwykła grypa zniknęła.
Ptasia, świńska grypa nie przyniosły że szczepionek dochodu. Ogólnie COVID to zwykła grypa, ale zapisze się w historii jako cięższa niż hiszpanka, bo było tak strasznie, że wszystko musieli pozamykać.
A co do przedsiębiorców... Niech się zorganizują i przeciwstawią temu co się dzieje. Wspólnie... Ale ciężko jest to zrobić jak każdy
źródło: comment_1612081992DqnaYMBiszYbmAkSLRsaUJ.jpg
Pobierz