Mięso z hodowli ORGANICZNYCH ma taki sam wpływ środowisko jak zwykłe mięso
Troje niemieckich naukowców dowiodło, że proces produkcji mięsa metodami organicznymi w przybliżeniu generuje tyle samo gazów cieplarnianych, co produkcja mięsa metodami tradycyjnymi.
stanulam z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 61
- Odpowiedz
Komentarze (61)
najlepsze
Mięso organiczne pochodzi od zwierząt, które nie dostawały antybiotyków czy hormonów, karmione paszą wyhodowaną bez pestycydów czy sztucznych nawozów. Nikt nigdy nie twierdził, że krowa biegająca swobodnie po łące magicznie je mniej i pierdzi mniej niż krowa trzymana na 2m2 w przemysłowej oborze.
Połowa wykopków wykopuje pewnie dlatego, że ich zdaniem uderza to w eko-lewaków. Byliby bardzo źli, gdyby potrafili czytać
Bo takim samym sposobem można napisać że od pisania farmazonów rosną włosy na paznokciach
Już nie mówiąc o tym że na kilogram gotowego wyrobu na pewno więcej kosztuje w CO2 niż kielby za 9 plnów. W końcu w tej pierwszej jest więcej mięsa, w tanich kielbach masz więcej wody i innego świństwa które już nie kosztowało
@ShpxLbh: Mięsa gorszej jakości, wyprodukowanego z zwierząt pełnych antybiotyków, trzymanych w niewyobrażalnych, dla zwykłego człowieka warunkach*
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora