KOLAGEN ZA 5,99
Suplementacja kolagenu za 5,99. Film pokazuje jak to zrobić domowym sposobem. Potrawa to nóżki świńskie po chińsku, smażone i gotowane w przyprawie 5 smaków, typowej chińskiej przyprawie. Potrawa bardzo popularne w Tajlandii.
blekota z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 252
- Odpowiedz
Komentarze (252)
najlepsze
#69762700e1624c438ad6d2981e4698a7
Po co ci źródło kolagenu?
@Miedziany_Brodacz:
Resumując jesz kolagen, który
Nie ma żadnego sensu suplementowanie go lub tworzenie dań "z kolagenem" żeby go więcej mieć w ogranizmie.
Jak zjesz kawałek piersi kurczaka, czy zeżresz ryż, to też sobie kolagen zrobisz.
Tak samo jakieś kremy z witaminą C na przykład.
Witamina C nie jest absorbowana przez skórę. Jest za duża.
Jedyny efekt jaki może dać to podrażnienie, powodujące zaczerwienienie, co daje chwilowy efekt wyrównania kolorytu skóry. Ale na dłuższą metę szkodliwa. :)
Podgrzanie kolagenu do 42 stopni powoduje że jest on martwy i nie ma żadnych wlasciwości juz dla naszego organizmu poza tym że mozna go strawić na aminokwasy jak kazde inne białko.
Jedyny kolagen jaki ma prawo działać na nasze stawy i skórę powien byc pozyskiwany w mniejszych temperaturach i od zwierząt które ten koleganem maja mocno zbliżony do ludzi. Na chwię obecną najbardziej aktywny jest kolagen z jesiotra. Gdyby kogoś interesowała tematyka prosze o kontakt .Mogę podrzucic jakieś ciekawe info
HYDROLIZAT,
@Dobry_Ziemniak: Organizm jest w stanie przez skórę pozyskać i przemieścić cześć kolagenu Wszystko zależy od wielkości cząsteczek i wchłanialności.
Tak jak mówiłem kolagen rybi ma nieco inne właściwości niż ssaków. Ryb słodkowodnych jest jest wodnisty, nie tworzy żeli, rozpada się w niskich temperaturach ze względu na środowisko żerowania ryby i dodatkowo zawiera chlorek sodu. Ryb słonowodnych
@shadowsof2: Ryba>Świnia>Kurze łapki> Wołowina
1.Kolagen rybi lepiej aktywuje tworzenie przez nas własnego. Rozpada sie w wyższej temperaturze niż pozostałe Jedz śledziki w garalecie zamiast tych smarzonych wymysłow. A jak cie
1. kolagen kosztuje grosze, naprawdę
2. zbyt duże dawki kolagenu (żelatyny) wypłukują tryptofan, co w skrajnych przypadkach może nawet prowadzić do śmierci.
Pierdzieli o teflonie, a kuchenkę wyłożył folią aluminiową... nie no wdychanie par glinu, który działa neurotoksycznie, wbudowuje się w kości i inne tkanki np. wątrobę obciążając ją i upośledzając jej funkcje, nie może być przecież bardziej szkodliwe od przypadkowego zjadania fragmentów jednego z najmniej reaktywnych tworzyw stworzonych przez człowieka. No mistrz... z alzheimerem xD
Jedziemy dalej... nóżki przysmażył (no dobra... spalił) do stopnia w którym stężenie akrylamidu i innego kancerogennego szajsu jest takie, że od razu może zgłosić się na oddział onkologiczny... chwili chwila on do przepalonego oleju wrzucił kolejne nóżki, później wszystko dokładnie wydrapał... Nie no, szacun. Jeżeli żywi się tak całe życie i dożył tego wieku na jaki wygląda to powinien zgłosić się do jakiegoś dobrego laboratorium. Geny musi mieć pierwsza klasa ( ͡° ͜ʖ