Wyższe ceny żywności. Papryka czerwona droższa o 85%, Mięso o 27%, owoce o 19%.
W ciągu roku żywność w Polsce podrożała średnio o 8,6 procent. To oficjalne dane Głównego Urzędu Statystycznego. Mięso, warzywa i owoce – te produkt podrożały najbardziej usłyszała od mieszkańców Łodzi nasza reporterka. Sprawdziliśmy!
Cziken1986 z- #
- #
- #
- #
- #
- 285
Komentarze (285)
najlepsze
- zakaz eksportu do Rosji
- zakaz eksportu gdzie indziej
- susza
- powódź
- słońce
- deszcz
- grypa ptasia, świńska, wybierz
- strach przed wejściem do UE
- konkurencja z krajów UE
- Ukraina
- za niskie ceny skupu
- brak chętnych na skup
- markety
- podatki
Czy był kiedyś jakiś rok, w którym rolnicy mówili że jest zajebiście
,,Papryka czerwona droższa 85%" tak się składa że akurat jestem z zagłębia w którym jest uprawiana papryka.
To zagłębie wytwarza 1/3 Polskiej produkcji papryki pod tunelami. Teraz w sklepach jest tylko papryka ze szklarni i z importu. W Polsce sezon zaczyna się około połowy lipca z tuneli. W skrócie
Więc niech zapytaja importerów dlaczego drożej?
Obywatele muszą płacić na utrzymanie patusów opłacanych przez pis w zamian za głosy wyborcze.
Komentarz usunięty przez moderatora