Wędzona Szynka peklowana z E 250 I SAMĄ SOLĄ ( wykonanie i porównanie
Szkodliwe azotyny, azotany z wędlin? A może azotyny i azotany z warzyw są w większym stopniu zagrożeniem?
Tamtomasz z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 94
Szkodliwe azotyny, azotany z wędlin? A może azotyny i azotany z warzyw są w większym stopniu zagrożeniem?
Tamtomasz z
Komentarze (94)
najlepsze
Mój ojciec 15 lat robi wędliny, bez grama konserwantów. Wędzone i suszone. Trzymam je czasami tygodniami i nigdy się nie psują, najwyżej zeschną. Nawet teraz dosuszam w kotłowni kiełbasy i szynkę z które dwa dni temu mi dał. Tak robię zawsze, tydzień w przeciągu, dopiero potem lodówka.
Robi również wędliny dojrzewające, które już wogole tygodnie spędzają poza lodówką i nic się im nie dzieje tyle, że pogłębia się