Czy Polacy masowo trują się żywnością?
Od ponad roku Związek Zawodowy Rolników Solidarni, jak również Stowarzyszenie Konfederacja Rolniczo-Konsumencka bije na alarm „Polscy konsumenci są masowo truci przez stosowanie dodatków w żywności, jak również przez glifosat, który jest składnikiem aktywnym w używanym do ochrony roślin herbicydu
maciek03 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 114
- Odpowiedz
Komentarze (114)
najlepsze
Brakuje jeszcze bajki o marksizmie kulturowym.
#!$%@? jakoś mi tych klientów gównomarketów nie szkoda. Mają swoją niemiecką jakość. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
no, ale niestety ludzie żyją w przeświadczeniu i stąd się bierze problem myślozbrodni.
@patriota-gospodarczy: Jeżeli myślisz, że kupując nie w "gównomarkecie", lecz na targu lub bezpośrednio "u rolnika" masz gwarancję braku skażenia pestycydami/metalami ciężkimi/czymkolwiek innym, to mam bardzo złą wiadomość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trochę chęci jest, jak i trochę sprzętu rolnego zostało...Cholera wie jak będzie ostatecznie z chęciami i z czasem...
Wiele czynników zaczęło mnie do tego skłaniać, ale np. teraz oglądam pierwszy raz film "Korporacyjna żywność" (jest na cda w dobrej jakości i...
@crassman22: Ale problem polega na tym że nie wiadomo co jest gównem. Wyniki państwowych kontroli są tajne, każde lobby dezinformuje społeczeństwo w swoją stronę, co roku pojawiają się nowe badania mówiące że to co był dobre i zdrowe jest już straszna trucizną i na odwrót. Normalny człowiek nie ma czasu się w tym połapać a tak na prawdę to