Napompowane pieczywo z marketów wciąż na topie. Prawdziwy chleb tylko z piekarni
Sprzedaż pieczywa spada, a tradycyjnym piekarniom trudno wygrać walkę z supermarketami. Duże sieci serwują odpiekany chleb z ciasta głęboko mrożonego, pełen polepszaczy. Właściciel rodzinnej piekarni przestrzega.
MoneyPL z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 318
- Odpowiedz
Komentarze (318)
najlepsze
@Jacolex: Wyjdź z piwnicy. Może kogoś poznasz...( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Shajo: A co za różnica czy mrożone czy nie? Jak kupisz kilo mięsa, z połowy zrobisz obiad, druga połowę wsadzisz do zamrażarki, to jak je wyjmiesz po tygodniu czy miesiącu, żeby znów zrobić obiad - to się otrujesz?
Nie ma znaczenia czy chleb jest pieczony z ciasta świeżego czy zamrożonego (o ile zamrożenie zostało przeprowadzone prawidłowo)- kwestią sa tylko składniki jakich użyto do zrobienia ciasta.