Jak faszeruje się kurczaki.
Co zrobić, by mięso, które ostatecznie trafia na nasz stół dobrze wyglądało i sporo ważyło? Do internetu wyciekł film nagrany w jednej z ubojni. Zobacz, jak wygląda "upiększanie" drobiu, który potem jest sprzedawany do sklepów!
Boro03 z- #
- #
- #
- 148
Komentarze (148)
najlepsze
Niestety, by dostać zwykłego, zdrowego, nienafaszerowanego chemią kurczaka trzeba się wybrać na ekologiczną hodowlę lub mieć dobre dojścia do niewielkich producentów. Albo hodować samemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Marketowa kura np z lidla, to pewność że jest jedynie nafaszerowana do granic mozliwosci paszami a nie pompowana wodą w ramach oszczednosci
Myślę.że bardziej chodzi tu o zawyżenie wagi,podobnie jak w przypadku mrożonych ryb.
To gdzie był i żył ten @Boro03, że dla niego to takie wstrząsające?
Tu gość prawie "ręcznie" pompuje cztery kurczaki na minutę jakąś wodą.
Będąc studentem w latach '90 widziałem na linii produkcyjnej taśmowo szprycowane tusze. Trzydzieści kilo mięsa napompowane w pięć sekund! I to ponad dwadzieścia lat temu.
@UFC_Jest_W_Dupie: tak, klienci z Europy Środkowowschodniej preferują takie produkty. Producent dokłada wszelkich starań aby sprostać oczekiwaniom konsumentów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PawelDzierzega: jesli mieso jest przez to soczystsze i bardziej wyraziste w smaku to w czym problem? Nie ma nic gorszego niz sucha, lykowata piers kurczaka.
Sam swoje kurczaki pompuje w taki sam sposob sokiem z cytryny przed pieczeniem.
Straszna trucizna
Kosztuje to z 1,5 mil euro i zwraca się w pół roku do roku w zależności od przerobu.