Jak faszeruje się kurczaki.
Co zrobić, by mięso, które ostatecznie trafia na nasz stół dobrze wyglądało i sporo ważyło? Do internetu wyciekł film nagrany w jednej z ubojni. Zobacz, jak wygląda "upiększanie" drobiu, który potem jest sprzedawany do sklepów!
Boro03 z- #
- #
- #
- 148
Komentarze (148)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
W normalnych ubojniach nastrzykiwarka jest schowana w
linii produkcyjnej i nikt się nie bawi ręcznie przy uboju 80000 kurczaków.
Pamiętaj, że ktoś musi każdego pojedynczego kurczaka ubić, wypatroszyć, oskubać i zapakować. Nawet, jeżeli z ubojni schodzi 120 ton kurczaka dziennie.
Poza tym są maszyny do automatycznego nastrzykiwania mięsa.
Wiesz, że kurczaka też się porcjuje ręcznie? Nie wszystko robi automat, chociaż dziś już bardzo wiele.
Jedną igłą?. Przecież to zaraz
z tego mięsa wyleci.
tu macie profesjonalny sprzęt:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=wacAUXMrdEI
i strona producenta:
http://inwestpol.pl/pl/nastrzykiwarki/nastrzykiwarka-an-80-i-an-110#4-film