Mięso z chorych krów w kebabach. Za granicą zawrzało, polscy eksporterzy...
Dziennikarze TVN dotarli do szokujących informacji. Mięso chorych lub padłych krów wychodzi z polskich ubojni jako "zdrowe". Afera przekroczyła już granice naszego kraju. Opisał ją brytyjski "The Guardian". Polskie firmy mają przed sobą trudne chwile.
starnak z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 260
- Odpowiedz
Komentarze (260)
najlepsze
Tak samo z ASF - każdy rolnik kombinuje jak ominąć wymagania. A potem się rozprzestrzenia choroba.
I tacy biedni ludzie blokują nam drogi dzisiaj tymi
Najpierw stare jajka, a teraz to. Jeden wielki syf i cwaniactwo. Przemysł spożywczy szoruje ryjem po dnie. Teraz pewnie będą pokazowe kontrole.
Jak nie przeterminowane mięso na konserwy, to sól drogowa. Jak nie mycie wędlin, to trzy życia kurczaka (surowy, z rusztu, a potem w kawałkach z warzywami jeśli wciąż się nie sprzedał). Jak nie Constar, to jakaś ubojnia znowu.
No k#rwa mać, ile można? Od tego mamy państwo policyjne uwielbiające podsłuchy, od tego mamy urzędy skarbowe co na dziesięć złotych potrafią prowokacje robić, od tego mamy potężny aparat administracyjny w Polsce i w Brukseli i sto różnych specjalnych służb, żeby wciąż musieć wpi#rdalać jakieś oszukane g---o?!
Czy z tym się nie da w końcu zrobić porządku, do ch#ja pana?
@mcih: Niemcy bardzo duzo importuja.
To o czym mowisz - duzy eksport, mały import, ma sens, gdy brakuje miejsc pracy. Lepiej wtedy ludzi zagospodarować, żeby robili zbędne nam rzeczy i wymienić je na coś potrzebnego, niż żeby nie robili nic. W momencie, gdy brakuje robotników, to nie
@tenji:
Komentarz usunięty przez moderatora
Acha.. uspokoja sie na kilka miesiecy. Sprawa przyschnie i proceder zacznie sie od nowa.