@elineusz: miesza i rozrzedza, poza tym alko wchłania się dosyć szybko z organizmu (również w żołądku). Chyba że byś popił naprawdę dużą ilością na raz
@3I_i: ja robie tak (steka): przygotowuje folię aluminiową, posypuję solą, pieprzem i czosnkiem i maslem. Drugą dawkę zostawiam na posypanie góry. Steka wrzucam na rozgrzaną patelnie, wysmarowaną olejem. Po 2.5 min z każdej str. Potem steka na folię, posypuję wwym przyprawami, zamykam i do rozgrzanego piekarnika jeszcze na 5min. Mowa tu o grubości ok 2.5 cm. Potem wyciągam z piekarnika i jeszcze z 5 min odpoczywa sobie w tej folii.
@monalisssa: Brzmi smacznie, spróbuję takiego steka, ale dzisiaj w planach tatar, sól i pieprz się daje? na necie jest pierdyliard przepisów a mi chodzi o coś zwykłego :)
Komentarze (47)
najlepsze