@matizlob: w jaki sposób łatwiej? Ładnie wygląda fakt, ale nie skopuję go sobie, drukować też mało wygodnie. Podejrzewam, że pod względem pozycjonowania też nie jest to za dobre.
@matizlob: sprawdziłem i tak słabo. Nie mogę u siebie powiększyć, dopiero jak pobrałem jest ok. Mimo wszystko dla samego pozycjonowania normalny też by się przydał. Tak mi się przynajmniej wydaje
Ale porobie troche za adwokata diabla. Czy leci z nami na pokladzie jakis wykopowy dietetyk? Bo mam pytanie Czy taka zupa to naprawde pokrywa 40% makro i mikro dziennego zapotrzebowania przeciętnego Kowalskiego?? Nie chce tutaj roztrząsać czy to naprawde jest 40% a nie czasem 35%, ale wydaje mi sie ze; - duzo zalezy od jakosci i sposobu transportu/przechowywania składników - gotowanie, smazenie (jakakolwiek obrobka termiczna) mocno utlenia wiele
@pafcyk: dane uwzględniają stratę wartości po ugotowaniu, dane składników pochodzą z USDA - bazy amerykańskiego rolnictwa, natomiast zalecane dzienne spożycie jest z Narodowej Akademii Nauk, z DRI - dotyczy 30-letniej kobiety. Przeciętny Kowalski będzie miał bardzo podobne zapotrzebowanie, głównie będzie potrzebował 2 razy mniej żelaza
@matizlob nastepnym razem proponuje napisac ze dostarcza 100% wartosci odzywczych, a malymi literami jak tutaj dopisac (przy zapotrzebowaniu dziennym 500kcal).
@matizlob. Chcesz mi powiedziec, ze chlop 90kg potrzebuje tyle samo skladnikow odzywczych takich jak wapn, potas itp co 45 kilogramowa dziewczyna? No chyba nie.
Komentarze (35)
najlepsze
Ale porobie troche za adwokata diabla. Czy leci z nami na pokladzie jakis wykopowy dietetyk? Bo mam pytanie
Czy taka zupa to naprawde pokrywa 40% makro i mikro dziennego zapotrzebowania przeciętnego Kowalskiego??
Nie chce tutaj roztrząsać czy to naprawde jest 40% a nie czasem 35%, ale wydaje mi sie ze;
- duzo zalezy od jakosci i sposobu transportu/przechowywania składników
- gotowanie, smazenie (jakakolwiek obrobka termiczna) mocno utlenia wiele