Dobrze to wygląda ale to chyba smarowanie a nie faszerowanie. Kwasior ma coś z masochisty - takim Opinelkiem to można kroić kiełbasę na ognisko ale do siekania to on niewygodny.
@denerwujesie: Mam węglową 9 od kilku lat. To świetne nożyki z genialnymi właściwościami cięcia dzięki szlifowi pełnemu-płaskiemu ale nadają się do drobnych prac w drewnie, cięcia, strugania. Przez ostrze pochylone pod kątem, jeszcze lepiej wgryzają się w materiał ale przez taką konstrukcję przy krojeniu użyteczna jest tylko końcowa część ostrza.
Niby fajne, zreszta samemu duzo tego typu "tresciwych" potraw stworzylem :)
Jednak w ktoryms momencie zaczalem doceniac smaczna kuchnie gdzie smak nie jest tylko wynikiem polaczenia tłuszczu, sosu i papryczek a reszta skladnikow daje tylko konsystencje...
Nie ujmuje tego typu kuchni, bo smaczna i malo zdrowa. Ale jednak z czasem polecam bardziej subtelne smaki. Watroba podziekuje ;)
Komentarze (71)
najlepsze
@denerwujesie: Współlokator pedant III?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Jednak w ktoryms momencie zaczalem doceniac smaczna kuchnie gdzie smak nie jest tylko wynikiem polaczenia tłuszczu, sosu i papryczek a reszta skladnikow daje tylko konsystencje...
Nie ujmuje tego typu kuchni, bo smaczna i malo zdrowa. Ale jednak z czasem polecam bardziej subtelne smaki. Watroba podziekuje ;)