Nie ma się co jarać, Japończycy nie potrafią robić słodyczy, pewnie go zaleją jakimś gównianym kremem o smaku majonezu albo podadzą z wodorostami. Próbowałem dziesiątek ich wyrobów cukierniczych i wszystko co do sztuki smakowało jak styropian albo ciągnący się styropian.
@BigMilk: Jestes pewien, ze probowales ich slodyczy? :D Japonskie chiffon cake, Tokyo banana, mochi, crepes i paleczki Pocky raczej niewiele maja ze styropianem wspolnego.
@BigMilk: Tu nawet widać na filmie, że cukier dodany tylko do białka na samym końcu, zero w samej masie. Niemniej jednak, z reguły biszkopt sam w sobie jest lekko słodkawy, jako że przekłada się go masą. U nas biszkopt to tylko podstawa ciasta, u nich już jako samo ciasto "jiggle cake".
Komentarze (70)
najlepsze
@L3stko:
źródło: comment_RzddothTIpU7xCxzWcZWnymIpcsb0sB9.jpg
Pobierz