Przepis na ciasto na prawdziwą włoską pizzę
Ciasto na pizzę to jedna z największych tajemnic pysznej pizzy. Z tego przepisu dowiesz się jak zrobić najlepsze ciasto do pizzy we włoskim stylu.
MG78 z- #
- #
- #
- #
- 438
- Odpowiedz
Ciasto na pizzę to jedna z największych tajemnic pysznej pizzy. Z tego przepisu dowiesz się jak zrobić najlepsze ciasto do pizzy we włoskim stylu.
MG78 z
Komentarze (438)
najlepsze
1) Czasem kulki z ciasta bardzo się poprzyklejają do naczynia - wyglądają wręcz fatalnie i trzeba je powtórnie zagnieść - można to zrobić? Jak tak to zostawiamy je potem do wyrośnięcia na jakiś czas czy można od razu formować placek?
2) No właśnie - przyklejanie ciasta do naczynia... Jest jakiś sposób na to? Sypię
1) Eksperymentuję z różnymi, ale faktycznie mam taki większy plastikowy - najczęściej tam. Myślałem, że może blacha metalowa jest w jakiś sposób lepsza, ale nie mam takiej wysokiej żeby z drugiej strony nie przykleić ciasta do folii spożywczej.
2) Przetestuję to co mówisz, może faktycznie za często zagniatam ciasto i przez to nie ma aż takich bąbelków w brzegach :(.
Próbowałeś mrozić to ciasto, przejdzie coś takiego? Albo wyrastanie w lodówce?