TL;DR
Kupiłem ser President Camembert z zielonym pieprzem, po czym okazało się, że pieprzu są w nim ilości homeopatyczne.
Napisałem więc do Lactalis Polska #
gorzkiezale i odpisali, że przeprowadzili poważną kontrolę oraz prześlą w podziękowaniu za informację jakieś swoje produkty.
Po 5 miesiącach kupiłem ten sam produkt i okazało się, że nadal jest tak samo albo nawet gorzej.
Napisałem do Lactalis ponownie, ale tym razem mnie olali. Może ktoś z działu jakości uważa, że wysłałem reklamację po to, żeby dostać za darmo trochę sera. W każdym razie niesmak pozostał.
WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW:
Odpowiedź od działu jakości:
Taki sam problem zauważyłem w serze z zielonymi oliwkami. Nie wiem jak jest w pozostałych kombinacjach.
Nie jestem jakimś koneserem, ale niesmak jest tym większy, że produkty President są trochę droższe, a firma stara się promować jako marka premium. Gównoburzy nie chcę nakręcać, ale jak ktoś lubi sery z dodatkami, to niech się zastanowi co wybiera z półki, bo nie ma żadnej różnicy między tymi "czystymi" bez dodatków od innych producentów.
Komentarze (150)
najlepsze
@trep_warrior:
@antara: Czytałeś skład? Przecież zielony pieprz stanowi TYLKO 1% produktu. Afera z dupy
@agablazej: Czyli na 100g powinno być 1g pieprzu co w przypadku ziarnistego czarnego (nie było zielonego pod ręką oraz ten zielony pewnie jest marynowany i jest znacznie cięższy) daje ~25-28 ziarenek (liczyłem na wadze xD)
Jakby więcej osób zgłaszało takie rzeczy to producenci żywności przestaliby traktować Polskę jak trzeci świat i jakość jedzenia szybko by się podniosła.
Niekoniecznie.
;>
#grammarnazi
Ja mogę być za to winny. Wczoraj kupiłem taki ser na kolację w Żabce i było tam pieprzu nawalone jak nigdy. Mogę Ci odesłać parę ziarenek...
:-)
xD
Sery tego typu które nie pochodzą z Francji takie już są.
Jest tyle typów serów pleśniowych o wiele lepszych...ale tutaj akurat Camembert oryginalny wygrywa zawsze ;)
Próbowałem w życiu ponad 100 różnych pleśniaków, i z przykrością stwierdzam że polskie to ostatnia dziesiątka.