Gastronomiczny horror na Pomorzu? 90 proc. barów może zatruwać klientów
Szokujące wyniki kontroli Państwowej Inspekcji Handlowej w pomorskich fast foodach.
b.....6 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 261
Szokujące wyniki kontroli Państwowej Inspekcji Handlowej w pomorskich fast foodach.
b.....6 z
Komentarze (261)
najlepsze
Z tego powodu zawsze gdy jesteś w obcym mieście i nie znasz kebabów albo chińczyków, to lepiej idź do do Maca czy innego KFC, bo tam przynajmniej wiesz że te antybiotyki dostawał jednak kurczak a nie jakiś gołąb czy inny Reksio ( ͡º
Te kary powinne być po o pierwsze adekwatne (czyli tyle ile kosztuje wyleczenie potencjalnych zatrutych klientów), a po drugie permanentne (ktoś kto został złapany na tym 2 razy powinien zostać zakaz prowadzenia takiej działalności). Inaczej Januszy biznesu się nie nauczy.
Na wolnym rynku turyści będą chodzić z zestawem młodego chemika i weryfikować jedzenie, a nierzetelni sprzedawcy upadno! To dopiero będzie opłacalne jak każdy sobie bedzie badał, lewackie ekonomiczne wynajmowanie eksperta do badania jest złe bo nie pasuje do ideologii.
W baśniowym świecie żyjesz? Łudziłeś się przez chwilę że wprowadzenie policji czy sanepidu wyeleminuje problemy zupełnie?
Problem jest i został wykryty. Jak brak sanepidu rozwiązał by ten problem?
Możemy zwiększyć wykrywalność, wiesz jak? Większymi nakłądami finansowymi na sanepid, czyli skąd bysmy je wzieli? podnieść podatki musielibyśmy, za darmo nie zwiększysz skuteczności. Dobre rozwiązanie?
Komentarz usunięty przez moderatora
Pomorze to było miejsce gdzie spotkałem się z najgorsza jakością jedzenia w całej Polsce.
Naprawdę trzeba tam się postarać żeby znaleźć coś uczciwie przyrządzonego w miarę normalnych cenach.
Gastronomia na Pomorzu to jest kpina.
Królestwo Januszy biznesu.
Żal.pl
W naszych realiach jest jak w przysłowiu: wąż się prześlizgnie, tygrys przeskoczy, a baran nie przejdzie. Jakby tych barier nie było, to by barany nie musiały "przeskakiwać" po