Gastronomiczny horror na Pomorzu? 90 proc. barów może zatruwać klientów
![Gastronomiczny horror na Pomorzu? 90 proc. barów może zatruwać klientów](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_u4eruIiY2Eg8wx9dSfhmOgDaD5BdDweB,w300h194.jpg)
Szokujące wyniki kontroli Państwowej Inspekcji Handlowej w pomorskich fast foodach.
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 261
- Odpowiedz
Szokujące wyniki kontroli Państwowej Inspekcji Handlowej w pomorskich fast foodach.
Komentarze (261)
najlepsze
takie coś by się przydało :)
źródło: comment_9vWhQ3SNIW503G9mPzLQP4LgkVnDnRx5.jpg
Pobierzźródło: comment_tz93WJwu8FNI6YWxmUSM8MIjVYoZchO8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Czasem nawet wykupię te wczasy w biurze podróży ale to tylko po to żeby polecieć na jakieś nurkowanie Turcja, Egipt itp.
Szkoda czasu
Zauważ, że nie każdemu zależy na pogodzie. Bałtyk ma inne, niezaprzeczalne zalety i swój unikalny klimat, trudno to znaleźć w innych krajach. Dlatego jak ktoś szuka akurat takich wydm, takich lasów, takich plaż, to będzie wolał pojechać nad polskie wybrzeże.
Zasoby na kontrole np. ośrodków kolonijnych są, przywalają się do kwestii tj. brak osobnego zlewu do mycia warzyw, czy toalet typu "sławojka", za to na kontrolowanie działających barów nadmorskich magicznie pieniędzy nie ma.
Jakie ? Może sól albo cukier czy mięso bo to jest różnica.
Jakie uchybienia, czy brak jakiejś unijnej naklejki a może trzymali mięso w schowku na szczotki ?
Wiadomo że przepisy są tak skonstruowane że wystarczy wskazać przedsiębiorcę a paragraf się
np. branżda gastronomii sama z siebie dba o higienę, normy nie potrzebuje straszaka w postaci kontroli ;]
Tak samo urzędowy wymóg ze pracując w gasto trzeba miec zrobione badania w sanepidzie. To rynek powinien decydować czy kroś chory moze na kuchni pracować.
W Chinach mają to w poważaniu i żyją. To samo tyczy się fabryk, emisji zanieczyszczeń etc.