Dlaczego piekę chleb domowy
Upiecz sobie chleb i doprowadź do plajty imitatorów pieczywa. Dowiedz się od jakich przepisów zacząć.
dominik z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 97
Upiecz sobie chleb i doprowadź do plajty imitatorów pieczywa. Dowiedz się od jakich przepisów zacząć.
dominik z
Komentarze (97)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Poza tym prosze o ujawnienie rachunku za prad osob ktore jedza tylko ten pieczony w domu
(nie liczac kosztow maki).
"Chleb finalnie upiekłem po 12 godzinach rośnięcia w misce i po 10 godzina rośnięcia w keksówce. Wyszedł cudowny!"
Zaj%%iście. Pewnie cały dzień myślał o tym jak mu ciasto rośnie. Litości.
Temu można zaradzić dodając trochę tuczonych ziemniaków. Jeden średni ziemniak na 1 kg mąki, nie kruszy się i jest dobry do jedzenia po 3 i więcej dniach.
Strona autorstwa Małgorzaty Zielińskiej, autorki książki o wypieku chleba (którą polecam, ostatnio dostałem i jest genialna!).
Idealny start dla tych, którzy chcą zacząć wypiekać własny chleb. ;]
Heh, ale są tu też chleby z badziewnej piekarnii jak tu piszecie i jakimś cudem się sprzedają mimo lepszych alternatyw. :)
W Czersku mamy bułki w polo markecie pieczone na miejscu, przeważnie trafiam na świeżutkie jeszcze ciepłe za