Kruche rogaliki czekoladowe bez mąki według przepisu z 1926 roku
Gdy po raz pierwszy spróbowałam tych rogalików, nie wiedziałam do końca jakiego efektu się spodziewać. Domyślałam się oczywiście, że będą smaczne – bo przecież muszą być skoro zawierają solidne ilości migdałów i czekolady – nie przypuszczałam jednak, że wszystkie te składniki razem...
KuchennyKredens z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 71
- Odpowiedz
Komentarze (71)
najlepsze
@Vits: i pewnie smakują nie lepiej niż wyglądają... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To regionalizm, taki sam jak wychodzenie na pole bądź borówki w lesie w małopolsce.
Inna sprawa że czysty język rodzimy to chyba tylko tereny zaboru austryiackiego gdzie nie zmuszano do mowy w języku okupanta...
z drugiej strony jak ktos nalezy do tego promila ludzi ktorzy tego nie trawia to pewnie ogarnia tez kupowanie odpowiedniej czekolady
@3mortis: procenta