Magda Gessler: 'W moich produktach nie ma E'. Nieprawda, bo są, i to kilka!
Czy faktycznie w parówkach randkowych nie ma dodatków E? A mleczany, azotyny i cytryniany? Obecność chemicznych dodatków w żywności takiej, jak parówki, to nic złego. Natomiast wmawianie ludziom, że takich dodatków się nie użyło, to mniej czysta sprawa.
lugola z- #
- #
- #
- #
- 94
Komentarze (94)
najlepsze
Potem kupujecie kajzerki, kefir (albo browara)(albo tanie wino) siadacie na ławce w parku i zajadacie.
Potem są randkowe rewolucje.
1) Zgłosić się do programu Gesslerowej na TVN z restauracją w tym samym mieście co jej restauracja
2) Podać jej menu takie jak w jej restauracji
3) Zamawia schabowe, pierogi, pieczonego kuraka
4) Dzwonie do kolegi który to samo zamawia u niej w restauracji
5) Gotowe! Pakuje w auto i przywozi do mojej restauracji a ja jej to podaje
6) Degustacja okraszona filmem na YouTube - rzuca talerzami, pluje,
Komentarz usunięty przez moderatora
Każdy głupi wie, że dodanie chlorku sodu do zupy bardziej szkodzi niż posolenie jej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
To po prostu symbole dla związków chemicznych:
Np.:
E 101
E 150
E 153
E 300
http://jakubpieniazek.natemat.pl/71375,magda-gessler-a-sprawa-malzy
Kwas askorbinowy, witamina C - E300
ale to prawda wiekszość Exxx to chemia i syf
@1984: Powiedz mi, czy na podstawie tej twojej metody zdrowy jest produkt zawierający:
monotlenek diwodoru, oleje roślinne, cukry, skrobię, karoten, tokoferol (E306), ryboflawinę (E101), nikotynamid, kwas pantotenowy, biotynę, kwas foliowy, kwas askorbinowy (E300), kwas palmitynowy, kwas stearynowy (E570), kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas hydroksybursztynowy (E296), kwas etanodiowy, kwas salicylowy, puryny, sód, potas, mangan, żelazo, miedź, cynk, fosfor, chlorki,