Dlaczego pokrzywa parzy?
Jad zawarty we włoskach parzących jest bardzo przemyślnie skomponowaną mieszanką. Zawiera substancje drażniące i wywołujące stan zapalny, czynniki stymulujące układ odpornościowy, a na dodatek neuroprzekaźniki, dzięki czemu wszystkie te nieprzyjemne odczucia odbierane są jeszcze silniej.
Czajna_Seczen z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 38
- Odpowiedz
Komentarze (38)
najlepsze
dołączam się do pytania z komentarza
Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Swego czasu pracowałem z takim Janem (dorosły chłop), który na moich oczach gołymi rękami zrywał i się nacierał po rękach pokrzywą i NIC mu nie było(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
A jak myślałem, że sobie wybrał te nieparzące i podał mi owe zielsko do