Mistrzowie fałszowania żywności - przerażające fakty
![Mistrzowie fałszowania żywności - przerażające fakty](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_qkeho6Q5C514JxVXH78VzCekJuPRbCb4,w300h194.jpg)
Zjedzenie trzech miseczek ryżu podrobionego przez Azjatów można porównać do spożycia jednej plastikowej reklamówki (!)
![bistro](https://wykop.pl/cdn/c3397992/bistro_txdPYeLebi,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 203
Zjedzenie trzech miseczek ryżu podrobionego przez Azjatów można porównać do spożycia jednej plastikowej reklamówki (!)
Komentarze (203)
najlepsze
Podrabianie musi się opłacać. Nie ma sensu podrabianie czegoś co kosztuje grosze (ryż, makaron, jajka) używając do tego składników nieporównywalnie droższych (parafina, smary, plastiki, środki chemiczne). Kto jak kto, ale Chińczycy do perfekcji opanowali kalkulację ekonomiczną. Nie sądzę, aby te chińskie "wynalazki" były stosowane na zauważalną, handlową skalę.
#pytaniedoeksperta
Jasne, to jedzenie nie jest najwyzszej jakosci, ale nie popadajmy w paranoje. Ryz czy inne proste produkty nie stana sie trucizna, bo sa tansze. Wiele zmienia marka - za produkty firmowe ludzie zaplaca wiecej niz za noname, nawet jesli to dokladnie to samo.
Tak działa wolny rynek.