Skoro niemcy położyli ananasa na pizzy i tak się narodziła hawajska, to Cebularz Lubelski powinien również widniec w menu pizzerii. Musimy tylko nazwać to ładnie... Np Onionarra de Polaco.
@FireFucker: przecież jest włoska focaccia, robiona zarówno w wersji z cebulą, jak i z pomidorami, a w wersji cebulowej jest praktycznie identyczna z cebularzem.
Lepsza od cebularza o tyle, że nie używa się do niej żadnych jajek, ani mleka, więc zarowno ludzie z alergiami pokarmowymi, jak i weganie mogą się nią delektować.
Panie/Panowie wystarczy dać mniej maku i bardziej pierwotny,wszystkim znany cebularz,nie ma co panikować ;) robiłem dzisiaj sam,odrobina wyobraźni i smacznego :) polecam na sam początek dodać STARTY SER ŻÓŁTY.
W moich okolicach się na to mówiło cebulator :p I niestety było dostępne tylko przez kilka lat na jednym z targowisk, były za to zajebiste :) Teraz nie do kupienia więc może trzeba będzie zrobić, choć jak pewnie wszystko z jakże odległych czasów SP dziś nie będzie mi smakowało :(
Komentarze (89)
najlepsze
Skoro niemcy położyli ananasa na pizzy i tak się narodziła hawajska, to Cebularz Lubelski powinien również widniec w menu pizzerii. Musimy tylko nazwać to ładnie... Np Onionarra de Polaco.
Lepsza od cebularza o tyle, że nie używa się do niej żadnych jajek, ani mleka, więc zarowno ludzie z alergiami pokarmowymi, jak i weganie mogą się nią delektować.
@EverBanega: to jakaś schizma jest, jak to - ser do CEBULARZA dawać?
Każdy Polak ma cebulę w domu nie w sklepie.
@LibertyPrime: każda ilość jest zbyt mała
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora