Polacy coraz chętniej sięgają po cydr
W tym roku sprzedaż cydru w Polsce może sięgnąć nawet 6 milionów litrów. To trzy razy więcej niż w ubiegłym sezonie. Porównując z winem, wódką czy piwem, sprzedaż nadal jest niewielka, ale jeszcze kilka lat temu cydr był w Polsce niemal nieznany.
dario-str z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 157
Komentarze (157)
najlepsze
Ja i tak zawsze robię sobie z kartonika lub ze świeżych owoców bo jednak cydry które mi bardziej smakują kosztują wręcz majątek w porównaniu do własnego, w
A mi akurat smakuje. Wolę to od piwa, nie odrzuca tak jak tanie wysokoprocentowe jabole. Teraz robię swój.
Komentarz usunięty przez moderatora
mi brakuje takiego cydru jak strongbow, żeby jego kwasowość aż wykręciła ryja bo u nas same słodkie. Chociaż lubelski i tak chyba najbardziej kwaśny z tych które piłem w PL
http://henkell-polska.pl/produkty/#!produkt/sowietskoje_igristoje_gazowane
@Kauabang: i sie nie mylisz wiele. Bo dobre jabole smakuja jak cydr. Tylko dobre. A nie nalewki spirytusowe z sztucznymi barwnikami i dodatkami smakowymi jak F16
1. Kupujemy w Biedronce 10 soków jabłkowych Riviva (21,90)
2. Kupujemy w OBI / Praktikerze czy innej castoramie korek, rurkę fermentacyjną i drożdze aktywne np. Biowin (10zł)
3. Kupujemy balon / plastikową butlę / wiadro 10l, byle dało się szczelnie zamknąć i zrobić otwór na korek i rurkę fermentacyjną.
3. Kupujemy rurkę do ściągania cydru z balonu, cukier i słodzik (z Lidla
@k_10: to lel, nie lepiej kupić jabłka niż rozwodnione soki z konserwantami?
@Morf: dodaj moze ze od stopnia plato a piwa maja min 10 ( a przewaznie wiecej grodziszy nie uwzgledniam) bo w ten sposob siejesz tylko klamliwa propagande ;P