Zaczynają "na próbę", kończą bez pieniędzy
Ruszył sezon ogródków kawiarnianych, który dla wielu młodych ludzi oznacza możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy. Dla niektórych pierwszy kontakt z sezonową pracą w gastronomii kończy się jednak wielkim rozczarowaniem, ostrzega “Dziennik Polski”.
arekwojak z- #
- #
- #
- #
- 92
Komentarze (92)
najlepsze
@wojcie-ch-: Tak jest w cywilizowanych krajach, nie w Polsce.
Tacy ludzie wypływają wszędzie na świecie , nie tylko w Polsce.Szczególnie tam gdzie są naiwni oraz gdzie sytuacja do robienia uczciwych interesów jest trudna.
Trudno zaprzeczyć, że idea wolnego rynku, konkurencyjności itp jest słuszna i chyba nie ma niczego lepszego, ale w polskim wydaniu oznacza to: oszukiwanie, wyzyskiwanie, niedotrzymywanie umów, przesadne i szkodliwe zaniżanie cen, a tym samym zarobków. Tylko nie piszmy, że wszystkiemu winny
Dodatkowo bardzo niewielka część społeczeństwa pracuje w produktywnych gałęziach gospodarki. W latach 90'tych był wolny rynek, bezrobocie na poziomie 3-5% jakoś wszystko się rozwijało a zwykli ludzie dorabiali się fortun. Teraz mamy socjal i biurokrację. Wszędzie bieda a rośnie to