Czarna końcówka banana - śmiertelne zagrożenie czy bananowy spisek?
Prawie wszyscy obcinamy końcówkę banana. "Czarny koniec" ma być rezerwuarem pasożytów, bakterii, a nawet jaj pająków. Czy to wszystko prawda? Co tak naprawdę siedzi w bananie?
matess z- #
- #
- #
- #
- 179
Komentarze (179)
najlepsze
Chodzi o ten ogonek?
To wy jecie banany ze skórą?
Ja
@dhagher87: Cejrowski mówił o tym w jednym ze swoich programów. Pierwsi Europejczycy, którzy mieli okazję spróbować bananów, trafili na pastewne. Takie potem przywieziono do Europy i się klient przyzwyczaił. Banany jedzone przez mieszkańców terenów, gdzie są uprawiane mogą mieć różne kolory (zielone, pomarańczowe, czerwone), rozmiary (od takich wielkości palca) i smaki (gruszkowe, jabłkowe). Wszystkie mają bardziej intensywny smak i mniej watowo-mydlaną konsystencję. Te znane u nas tam
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora