Czarna końcówka banana - śmiertelne zagrożenie czy bananowy spisek?
Prawie wszyscy obcinamy końcówkę banana. "Czarny koniec" ma być rezerwuarem pasożytów, bakterii, a nawet jaj pająków. Czy to wszystko prawda? Co tak naprawdę siedzi w bananie?
matess z- #
- #
- #
- #
- 179
Komentarze (179)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja tam pociągam w bok za ogonek i skóry nie ma, zostaje tylko to w środku dobre do jedzenia, w nienaruszonym stanie.
@mnlf: Ściskam za tą czarną koncówke i bezproblemowo obieram od tej strony, a banan jest nieuszkodzony.
znam takich co jedza tylko te zielone ktore sa dla mnie kompletnie bez samku i nadaja sie jedynie do smażenia.
To ja mam tak, jak Twoja ciocia - kupuję lekko zielone, bo:
1. Lubię takie jeść. (to samo mam z jabłkami, wolę te twarde i kwaśne)
2. Czas przechowywania się wydłuża - najpierw robią się żółte, a czarne to .... hen hen :)
Swoją drogą polecam pieczone banany, albo np. pizzę z kawałkami bananów, pycha! :)