Wpis z mikrobloga

gdzie szukać pomocy jak nie tu. 194cm wzrostu, 136kg wagi, do tej pory moj jedyny ruch to palcem na myszce ( ͡° ͜ʖ ͡°) i klawiaturze. zacząłem tydzien temu, znajomy koks mi powiedział ze 3 razy w tygodniu minimum przez godzine dziennie cwiczenia (jestem juz po 4 "treningu" i czuje sie ogolnie lepiej) i tak przez 2 miesiace aby mięsnie sobie przypomniały do czego służą (pajace, przysiade, biganie, swiecie itp i potem 2 serie ze sztangą) do tego rano owsianka, na drugie sniadanie seler i "klapsznita" z szynka z indyka, bez masla i seler, obiad ryz brązowy + kura albo ryba na parze i jakies zielone warzywa, , powrót z pracy do domu kolo 17, 18 trening, i po treningu na kolacje serek grani z pomidorem i cebulą. co moge poprawic, co robie źle? i co ewentualnie jeszcze moge żreć?

#mikrokoksy #cwiczenia #chudnijzwykopem #dieta
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@horiks: próbowałem z dietetykiem, no sorry ale ja nie mam czasu ze staniem przy garach 3h dziennie, i do tego nie zawsze moge jesc na zegarek, moge miec wolniejsze efekty. No i dietetycy faszerowali mnie owocami, a wszysyc, nawet Michał Karmowski na YT mowi ze jak chcesz schudnąć to najlepiej 0 owoców bo fruktoza i nie wiem co o tym myslec
  • Odpowiedz
@PanG: Szanowny przyjacielu, kazda zmiana jest dobra, na sam początek nie musi być zbyt radykalna, by się nie zniechęcić. Pamiętaj ze to nie jest tak ze po miesiącu możesz przestać, zdrowy tryb zycia trzeba utrzymywać :>
  • Odpowiedz
@Ddaron: wiem, zdaje sobie z tego sprawe, ale do tej pory głównie jadłem smieciowe zarcie i zalewalem piwem albo wódą, najlepiej smakowało oczywiscie po 22:00, od takich nawyków trzeba sie jdnak radyklanie odciąć...
  • Odpowiedz
@falowlosa: orzechy włoskie, laskowe rozumiem? a jakies propozycje co do obiadu, bo narazie nie jest zle, ale ryz z kurczakiem albo ryba na parze predzej czy pozniej mi sie znudzi, no chyba ze masz jakies pomysły jak to urozmaicic :D
  • Odpowiedz
  • 1
@PanG: ja od siebie moge polecic gacasystem.pl, 197/154kg w Marcu mialem, obecnie 99,9, zobacz ich efekty, dieta jest dobrze ulozona wystarczy tylko CHCIEC aby to osiagnac, ukladaja diete plan treningowy i motywuja.
  • Odpowiedz
@PanG: jedz coraz mniej kalorii (wiadomo, nie zajedziesz od razu do 1,3-1,4k kcal, ale z każdym tygodniem, a najlepiej dniem zmniejszaj ich ilość), unikaj węgli (wywalić nie możesz, ale lepiej więcej tłuszczu, niż węgli) no i ruch. chociaż i tak dieta daje zdecydowanie więcej niż ruch
  • Odpowiedz
@falowlosa: widze ze oliwa z oliwek ma duzo omega6 a mało omega3 a jej uzywam do smazenia kurczaka (nie wiem czy sie powinno bo gdzies czytalem ze ma niską temperature dymienia sie i generalnie raczej sie nie nadaje) ale czy ta łyzka/dwie której uzywam to taka straszna zbrodnia?
  • Odpowiedz