Wpis z mikrobloga

Chodzą słuchy, że jak KNP dojdzie do władzy, to nie będzie akcyzy i podatków. Marlboro po 3 złote, pół litra 10 złotych.

Jeśli to prawda, to zagłosuję! Gdzie ten król finansów, pan Wilk, który wyruchał samych kuców na ama? Ale jaki wstyd, wniosek ile znaczą kuce na wykopie, jeśli nie chciało mu się tu nawet wrócić i dokończyć Ups, były pytania szczegółowe o program... jaki progra, halo, halo?

#knp #neuropa #polityka
  • 14
@rudy2007: w jaki sposób program, który można wywnioskować z licznych wystąpień i wykładów JKM i który można zapisać:

- wolny dostęp do broni

- wolny dostęp do narkotyków

- wszystko co państwowe likwidujemy

- więcej kasy dla ciebie od pracodawcy

- obniżenie (w domyśle likwidacja) akcyzy, a w sumie to wszystkich podatków

- likwidacja demokracji

- raj na Ziemi

jest niepopulistyczny?

podpowiedź: ilość % w wyborach nie świadczy o populizmie. takie
wołam @velati bo cenzuruje wpisy. @zircon zawołaj mi velatiusza

Potocznie populizm oznacza działania polityczne zmierzające do zdobycia władzy i wpływów poprzez schlebianie oczekiwaniom społecznym i składanie nierealnych obietnic[2].

1. książkowo: głoszenie chwytliwych, zgodnych z oczekiwaniami większości haseł politycznych lub ekonomicznych, wysuwanie w celu zdobycia poparcia społecznego prostych i zazwyczaj demagogicznych propozycji rozwiązania skomplikowanych problemów;

przyrzekanie spełnienia (popieranie, spełnianie) nieracjonalnych żądań (warstw a. odłamów) społeczeństwa;

@Velati: to ja podaje 3 kolejne i