Aktywne Wpisy

magdalena-gaska +271
Wkurzają mnie niebiescy piszący z różowych nicków, bądźcie chociaż konsekwentni i piszcie w rodzaju żeńskim, wchodźcie w rolę, za takie oszustwa powinien być ban, tits or gtfo

luz3r +157
Skopiuj link
Skopiuj link

Wykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Nie dostałem limitu budżetu, ale z tego co zdążyłem się zorientować, to jest on dość wysoki.
To zależy jaki jest konkretnie tobie potrzebny sporo programistów wybiera laptopa spośród: Macbooka Pro 13(ME865), Lenovo Thinkpada T440s, Della E7440 czy Elitebooka 840.
Monitory polecam Dell U2412M - WUXGA, 16:10, 24"
8GB ramu to dość mało, weź minimum 16.
Jesli masz zamiar robic webdev na pograniczu z odbronia sysadminowania i chcialbys sobei korzystac z wirtualek to 8GB RAM moze szybko przestac wystarczac
Grafa ktora uciagnie dwa monitory
dwa monitory dobrej jakosci minimum 21'' z uchwytem VESA z tylu
Ramie na dwa monitory (zaoszczescisz w cholere miejsca na biurku i mozesz sobie regulowac jak maja byc ustawione)
Dobra klawiatura, najlepiejbezprzewodowa - no chyba ze masz raczki jak calineczka i ci
Della e7440 bym odpuścił, pomimo że to seria Latitdue to podupadły na jakości.
Osobiście skłaniał bym się ku Elitebook 840 (kiedyś głównie używałem Lenovo) jest po prostu na mój gust ciut lepiej wykonany od Lenovo (choć oba to wysoka klasa
Do dwóch zewn. monitorów (wyłączony ekran laptopowy) starcza HD3000 (czyli już dość wiekowa karta)
@PabloTomello:
8GB to faktycznie dość mało, odpalić dwie virtualki (najlepiej to mieć osobny serwer do wirtualizacji :D), firefoxa, dwie instancje vs i już windows się pluje, że pamięci brak.
Jeśli budżet nie ogranicza to polecam klawiatury mechaniczne, przy czym koledzy z biura mogą na Ciebie krzywo patrzeć.
Monitory della jakieś lepsze 2x24 cale to takie optimum.
procek > i5 albo i7 w każdym razie haswell
W sumie tyle :)
Jak już pewnie zdążyłeś zauważyć wszystkie to laptopy 13-14 calowe z niskonapięciowym procesorem #!$%@?ące się długim czasem pracy na baterii, no, ale poza macbookiem mogą mieć lekkie problemy z obsłużeniem dwóch monitorów.
Z 15 to Dell Precision M3800, Macbook Pro 15, Toshiba Tecra Z50 z większych gabarytowo Dell Precision M4800, Dell Precision M2800, Zbook 15 z matrycą dreamcolor, Thinkad T540p, Lenovo ThinkPad W540, Toshiba Tecra W50
Z17: Dell Precision M6800(dość
osobiście wolałbym stacjonarke + 2 monitory i do tego laptop, no ale wszystkiego mieć nie można :)
@epi: nie mają przypadkiem problemów z nowym systemem? :>