Wpis z mikrobloga

#fut #fifa15

Właśnie kupiłem se za hajs zrobiony na trade'ach Sturridge'a i Diego Costę, zaczynałem od 4k. Na początku tradowałem sposobem @xDawidMx, potem już na zawodnikach i powiem wam, że mam frajdę większą niż kiedykolwiek z uchwyconych piłkarzy w paczkach (a w 13tce miałem 2xRobbena, Aguero i Neymara) i się jaram jak pies. Już nie mówię o podludziach co wykładają hajsy.

Przy okazji Drogba na ŚPO to bardzo dobry motyw, bo to rzeźnik. Przy okazji 2 - Gerrard na ŚPD bogiem jak stąd po Wodzisław

A wy co coinsy już kupione? #stopcoinsellerom
  • 33
@Oskarek89: no jaram się w #!$%@?, tylko w grze gdzie chodzi o budowanie skladów wolę jednak budować składy i mieć jakiś inny cel niż portfel starych/swój. No nie widzę sensu w graniu w Sim City z gotowym miastem, za które jeszcze musiałem płacić ale widać fifa serious business

Nikomu nic nie zabraniam, więc nie broń tak swojego interesu ziombel. Chociaż podś#!$%@?ę się trochę, że Youtuberzy zaczęli zasłaniać swoje dane klubów na
@novyr9: No powiem ci tylko tyle, że nikt nie widział tylu kart Luke'a Shawa co moja lista transferowa.

@Oskarek89: no bo nimi są to co mam się uśmiechać. Zawsze uważałem ludzi, którzy ułatwiają sobie grę, za idiotów. Zresztą powiedz szczerze - czy gdyby nie sprzedawanie coinsów i automaty na aukcjach to rynek by wyglądał tak samo tylko przez fifapointsy? Tak ultraszczerze, twoi klienci już dawno śpią.
@cadwell: Widzisz właśnie o to chodzi że problemem nie są te boty na rynkach a osoby które grają offline i grają niby 200 meczów na godzinę. To przez nich są takie ceny, EA nie potrafi tego załatać od Fify 13... Bo oni znikąd biorą coinsy. Boty na rynkach kupują zawodników, sprzedają ale nie produkują monet.

Rynek nie wyglądałby tak samo jak teraz ale na pewno Messi czy Ronaldo nie byłby za
@cadwell: z resztą powiem Ci szczerze, boty już nic nie robią. EA ograniczyło działanie botów do 10-15 szukań na Minutę. Szybciej będziesz szukał ręcznie czyż nie? :) Boty się kończą. Teraz rynkiem będą rządzić Chińczyki grzebiący w kodzie niestety i dopiero zobaczycie co było złem :)
@Oskarek89: a to nie jest tak że sprzedawanie coinsów ma swój początek wśród ludzi farmiących w ten lub inny sposób coinsy, bawiących się w kodzie gry i hurtowo sprzedających je dalej (do ciebie i innych ziomków), a ty potem z marżą je #!$%@?? Bo kiedyś na PC to były hiszpańskie trailery i pamiętam je ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Bo coś mi się zdaje, że tak to teraz
@cadwell: w teorii nic nie zmienia ale 10-15 wyszukiwań ogranicza zyski powiedzmy z 10 mln dziennie do 100k :D A to jest różnica

Kiedyś nie było limitu a w 14 był 60/minuta i wtedy nawet takiego zawodnika taniego nie widziałeś na rynku

Co do sprzedawania. Zależy kto jak sprzedaje. Sporo osób na allegro to teraz chińczycy lub pośrednicy którzy mają jakąś tam prowizję. Takich osób jak ja jest już mało. Tamci
@Oskarek89: ja nie mówię że dla każdego, ja mówię że świat bez sprzedawania coinsów i polityki EA by był piękniejszy. Też jestem zdania, że skoro EA zarabia na graczach w taki sposób to niech i inni się nachapią jeśli mogą. Ale nie wmówisz mi, że to nie #!$%@? rynku graczy. To tak jakbyś do płonącego domu dolewał benzynę i mówił, że i tak już wszystko #!$%@? więc czil.

Tylko z perspektywy
@cadwell: jaki cel masz w grach MMO? :) Lub innych płatnych? By mieć jak najlepszy zespół i grać z najlepszymi w 1 lidze

EA nie wycofa nigdy rynku bo ludzie przestaną grać z miejsca.

Próbowali moim zdaniem w World Cup dodatku sprawdzić jak to działa ale mało kto w ogóle w to grał przez to że trzeba było otwierać paczki by kogoś trafić. Nie mogłeś sobie kupić kogoś za 1-2k i
@Oskarek89: No wiesz, dla mnie Ultimate Team idealny to taki, w który mały oskarek89 wchodzi nie będąc baronem coinsowym, królem dżungli jak lew i wylosuje w początkowej paczce jakiegoś gówniaka-średniaka, czyli Ashley'a Younga.

I ten Oskarek89 się tak zajara tym Youngiem, że zbuduje sobie skład pod niego, ale widzi że brak mu monet. Co robi? Gra tymi gówniakami brązowymi i zbiera na pierwszego zawodnika z BPL, który się łączy z Youngiem.
@Oskarek89: Nie no ziomek teraz jest tak, że Oskarek #!$%@? sobie z oszczędności 1mln coinsów, zwrot podatku to se jebnie trochę FIFA Pointsów, kupi sobie tego bota, drapnie się w jajko i ma skład jak 150.

I wtedy taki ja, niepoprawny marzyciel FUTa, mam #!$%@? rynek bo Oskarek bez żadnego wysiłku wpompował w niego kilka milionów coinsów, robi się mini-inflacja (no na PC to już #!$%@?-inflacja). Nie mam co liczyć na
@Oskarek89: coś ci musi generować te coinsy. Nie wiem czy to trainery (nie podejrzewam cię o to) czy Chińczycy w dalekiej krainie siedzą w hali o nazwie "KORPOFABRYKA OSKARKA" z rozstawionymi konsolami i grają mecze offline za 2$/dzień. No bo przecież też nie jest tak, że sam sobie #!$%@? 24/7 i potem sprzedajesz XD

Gdyby nie bylo zapotrzebowania na metody, których ty używasz, to nikt by tych coinsów nie generował, choćbyś