Wpis z mikrobloga

Chwaliłem się ostatnio że będę wymieniał w swojej #lumia920 digitizer. #windowsphone

No i dzisiaj dałem do wymiany. Sprawa ma się tak:

Na allegro wyświetlacz + wymiana 170PLN - ja miałem trochę 'szczęścia' i po założeniu okazało się, że na wyświetlaczu (szybce) jest drobna ryska (z boku, prawie niewidoczna - ale jest) więc w serwisie zapytali się mnie czy robimy 40PLN taniej czy wymieniamy jeszcze raz na taką bez wady. Chyba wiecie co powiedziałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Co do jakości, niby oryginał - tego nie sprawdzę chyba że będę chciał ją specjalnie zarysować czego raczej robić nie będę.

Ogólnie dotyk działa jak wcześniej - także w rękawiczkach. Czujniki zbliżeniowe także działają.

Jestem bardzo zadowolony i z czystym sercem mogę wam polecić.

@Dominique: @wajdzik: @jgoluch: @Czarny_Klakier:
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dominique: jakieś 35 minut. Ogólnie wymianę miałem na poczekaniu ale kilka dni wcześniej umówiłem się na konkretną godzinę. Ja jestem bardzo zadowolony i polecam :)

Bałem się, że dostanę jakieś chińskie g---o - pastikowe - i telefon będzie się nadawał tylko do podtrzymywania papieru. Na szczęście się myliłem
  • Odpowiedz
@qwelukasz: To plus dla nich za czas roboty, bo 35 minut na dotyk w L920 to bardzo sprawnie. Dobrze, że wszystko śmiga. Masz na nim folie czy bez niej korzystasz? Jeśli bez i masz stary dotyk to możesz porównać jak reaguje na odciski palców. Na oryginale powinna być powłoka oleofobiczna (czy coś w tym stylu) i te odciski niby rzadziej się pojawiają niż na zwykłych szybkach.
  • Odpowiedz
@Dominique: jestem już po wymianie. Podobnie jak wcześniej wymiana około 35 minut.

Sprawdzę przez kilka dni i napisze co i jak.

Z tego co wyszło dzisiaj: okazało się, że poprzedni digitizer był źle przyklejony przez co na dole telefonu przebijało światło z wyświetlacza - teraz robiła to inna osoba i jak twierdzi lepiej to dokleiła

druga rzecz, i tak mnie czeka wizyta u nich - w domu dopiero zauważyłem że
  • Odpowiedz