Aktywne Wpisy
BezDobry +245
- będzie można montować zużyte wiatraki,
- oczywiście pod domami,
- no i w obszarach chronionych,
- a jak ktoś wymarzy sobie montaż na terenach rolnych to można je błyskawicznie zamienić w tereny inwestycyjne,
- no i Simensa się uratuje,
- ale przynajmniej odblokowali na ten cel kredyty z KPO.....
Ale Seba pa jaki śmieszny ten Hołownia i jak orze pisowców
#bekazlibka #bekazlewactwa #ekologia #wiatraki #takaprawda #bekazpodludzi #polityka
- oczywiście pod domami,
- no i w obszarach chronionych,
- a jak ktoś wymarzy sobie montaż na terenach rolnych to można je błyskawicznie zamienić w tereny inwestycyjne,
- no i Simensa się uratuje,
- ale przynajmniej odblokowali na ten cel kredyty z KPO.....
Ale Seba pa jaki śmieszny ten Hołownia i jak orze pisowców
#bekazlibka #bekazlewactwa #ekologia #wiatraki #takaprawda #bekazpodludzi #polityka
agiller +217
Mam nadzieję że jeśli znów ktoś napisze "Zimo #!$%@?" to ta szczotka magicznie teleportuje mu się do tyłka.
#bekaztransa #zima #oswiadczenie #pracbaza #heheszki
#bekaztransa #zima #oswiadczenie #pracbaza #heheszki
Zdaję sobie sprawę, że większość osób tutaj wie jak ma postępować w sytuacji zwężenia i chwała Wam za to, ale chcę tutaj odnieść się do DEBILI przez których nigdy nie będzie się dało żyć dobrze w naszym społeczeństwie, mowa o ludziach którzy traktują ten kawałek lewego pasa¹ jak swoją prywatną autostradę, odcinek tylko dla nich, moment w którym mogą wyprzedzić tych wszystkich "frajerów" z prawego pasa, dojedzie 50-100 m przed pachołki, hamuje, wrzuca prawy migacz i ON będzie wjeżdżał (tylko brakuje czerwonego dywanu) oczywiście są różne przypadki podobnego zachowania, jeden jedzie do końca, drugi 100m wcześniej chce się wbić na prawy pas, czy 300m wcześniej pani Grażynka chce z powrotem wjechać do "kolejki prawilności". Niestety takie zachowania w przeciągu kilku minut musimy pomnożyć razy 10 czy 20 + doliczyć tych kierowców, którzy jadą normalnie do końca i liczą na płynny przejazd 1za1 (tak jak powinno to wyglądać). Sumą tych przeróżnych zachowań przed zwężeniem jest kompletne zamieszanie i korek co w kierowcach budzi złość na wszystkie osoby, które mkną lewym pasem i powoduje to potem zachowania typu blokowanie jednego z pasów lub jechanie na cwaniaka szybko do końca "bo ostatnio stałem jak debil, a dzisiaj im wszystkim pokażę". Dlaczego ludzie nie mogą zrozumieć, że na tym lewym pasie też trzeba chwilkę poczekać na swoją kolej wjazdu?
Czasem wydaję mi się, że drogowcy powinni montować kolczatkę pośrodku drogi tak na długości 400m przed zwężeniem, a jedyną opcją powrotu jest dojechanie do końca i wjechanie zgodnie z zasadami jazdy na suwak.
¹lewy pas - umownie, bo jest różnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gorzkiezale #jazdanasuwak #prawojazdy #cebula #cebulacontent #motoryzacja