@BarteckR: Jestem bardzo daleki od typowo wykopowego szukania lewactwa na siłę wszędzie gdzie się da, ale coś takiego jak powyżej w-----a mnie do czerwoności - chociaż w ogóle mnie to nie dotyczy.
@paulusapis: tez sie z czyms takim spotkalem. To jest wszedzie gdzie unia daje srodki na jakies szkolenia. Chcialem raz jechac na jedno i tez bylo, ze rownosc plci, a miejsca przedstawialy sie nastepujaco: 120 dla kobiet i 80 dla mezczyzn...
@BarteckR: Nie ma czegoś takiego jak "dyskryminacja pozytywna". Dyskryminacja to dyskryminacja. Jak dyskryminujesz kogoś pozytywnie, to automatycznie oznacza to, że kogoś innego dyskryminujesz negatywnie. Elementarna logika się kłania. Zero sum game.
Nie ma czegoś takiego jak "dyskryminacja pozytywna".
@snapwheed: dlatego napisał "tzw." To faktycznie zwyczajna nowomowa, mająca tylko zaciemnić obraz tego, co opisuje :P
@paulusapis: o ile dobrze pamiętam identycznie jest z wnioskami do UE o dofinansowanie działalności gospodarczej: w przypadku, gdy mężczyzna i kobieta mają równie dobre pomysły, zrobią równie dobre biznesplany i równie dobre co-tam-jeszcze-ma-znaczenie, komisja zawsze wybierze kobietę i to jej da kasę...
@paulusapis: Jeżeli taki zapis wynika np. z tego, że wśród bezrobotnych jest więcej kobiet, to jest to jak najbardziej uzasadnione. Państwo teoretycznie dąży do wyrównywania szans, więc gdyby wśród bezrobotnych większą grupę stanowiły np. osoby z Sosnowca, to dodawałoby się punkty za bycie z Sosnowca.
@smsrampage: Kiedys chciałem zrobić kategorie E z funduszy unijnych, na dzień dobry dowiedziałem sie, że jest 500 zgłoszeń. Pytam wiec kto ma największe szanse w punktacji i okazało się, ze preferują kobiety po 40 z terenów wiejskich. Do prowadzenia tira k---a :-\
Mój 9 letni syn tworzy muzyke w fl studio to jego pasja Ma 0 wyświetleń na youtube czy jest na sali choć 1 n----------y Mirek co da mu like lub komentarz https://www.youtube.com/watch?v=QlYt2ij85rg
#rownouprawienie #c-----------t #studbaza
@BarteckR: Nie ma czegoś takiego jak "dyskryminacja pozytywna". Dyskryminacja to dyskryminacja. Jak dyskryminujesz kogoś pozytywnie, to automatycznie oznacza to, że kogoś innego dyskryminujesz negatywnie. Elementarna logika się kłania. Zero sum game.
@snapwheed: dlatego napisał "tzw." To faktycznie zwyczajna nowomowa, mająca tylko zaciemnić obraz tego, co opisuje :P
@paulusapis: o ile dobrze pamiętam identycznie jest z wnioskami do UE o dofinansowanie działalności gospodarczej: w przypadku, gdy mężczyzna i kobieta mają równie dobre pomysły, zrobią równie dobre biznesplany i równie dobre co-tam-jeszcze-ma-znaczenie, komisja zawsze wybierze kobietę i to jej da kasę...
- preferowane kobiety ze względu na dyskryminację na rynku pracy.
Żaden z moich kumpli się nie dostał, za to kilka dziewczyn jak najbardziej. :)
Równość płci w Polsce: kobieta > mężczyzna.
Swoja droga dzieki tej logice mialabym ladnych pare punktow za plec i za miejsce zameldowania. Mimo tego, ze gmina sasiaduje z miastem wojewodzkim xD
poczytaj komentarze- tam jest wszystko o co pytasz ;)
http://www.smcebi.us.edu.pl/2014/PAS/RegulaminPAS.pdf