Wpis z mikrobloga

#niemcy #automatyka #pracbaza #emigracja

Dzisiaj wprowadziłem się do nowego mieszkania. Właścicielką jest Polka mieszkająca tu na stałe, bardzo sympatyczna kobieta. O 21 poszła ze mną do automatu biletowego, żeby mi pomóc kupić bilet miesięczny, bo mówi, że szkoda, żebym tracił kasę :) Ja mam swój pokój, dosyć spory + mogę swobodnie korzystać ze wszystkich urządzeń w mieszkaniu. Jutro będę dzwonił żeby ustalić termin podpisania umowy. Jak się uda to może od razu jutro załatwię, jak nie to w piątek i wtedy będę znał więcej szczegółów. W poniedziałek zaczynam pracę. Stworzę nowy tag, jakby ktoś chciał śledzić, od czasu do czasu będę pisał co i jak. Nie mam za bardzo pomysłu, więc może #automatykwniemczech?

Tutaj poprzedni wpis

Wołam @MasterSoundBlaster bo on wyszedł z propozycją założenia tagu.

pozdro
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mk87so0: Jako Elektrotechnik. Będę trochę programował, trochę testował, montował czyli spoko robota. Z tego co mówił, to może być wyjazd na tydzień - półtora do Chin albo Indii bo tam głównie wysyłają na montaż. Ale na razie mi to nie grozi, bo nie mam paszportu :P
  • Odpowiedz
@MasterSoundBlaster: oprócz właścicielki nikt.

@bartosz_kolo: na razie 2500 brutto.

@darck: po prostu chciała mi pomóc, pokazać gdzie stoi automat z biletami. Ja mówiłem że sobie poradzę, ale nalegała, że moge sobie kupić niewłaściwy bilet czy coś i poszliśmy. Aha, bo tutaj każdego rodzaju bilet, nawet miesięczny kupuje się w biletomacie, może rzeczywiście dziwnie to
  • Odpowiedz