Wpis z mikrobloga

Zainteresowany ktoś zestawem:

- płyta H61 PRO BTC

- procek G1610

- 3 x R9 MSI 270x Hawk

- 4GB ddr3 1600MHz

- Fortron Aurum Pro 1000W

- 4 x rieser PCIe

Całość kupiona w okolicach lutego 2014 i większość (jeśli nie wszystko) miało 24 m-ce gwarancji, czyli jeszcze jakieś 16.

Na całośc faktura VAT 23%.

Cena w okolicach 3490 zł brutto.

#kryptowaluty #dogecoincoinmarket
  • 16
@Luks_x @kiera1: Dlaczego zawyżona? Tańsza o jakieś 10-15% od najtańszych/średnich ofert z allegro, do tego faktura VAT i jedna wysyłka, więc jeśli komuś taki zestaw pasuje to jest to raczej konkurencyjna oferta. ;)
@kiera1: @woda-utleniona: Nie jest, aż tak źle z tym kopaniem, o ile poświęca się na to odpowiednią ilość czasu albo ma się darmowy prąd. ;) A jak się trafi perełka to inwestycja może zwrócić się szybko, mi się zwróciła, koparka działała przez 3 miesiące, potem stała, bo nie mam czasu na szukanie odpowiednich pooli, walut, handel itp.
@Witeeek: @kiera1: Zarobiła bo kupiona na początku roku, potem stała bo nie zarabiała ;). W #!$%@? to my nie nas, nie naciągaj braci mirków :D. Takich koparek kupionych w lutym, nie używanych od kwietnia/maja to na wykopie w dziesiątkach można liczyć. Takim sprzętem nie warto niestety już marnować na to czasu, bo Ty mając 3 mh/s żeby znaleźć perełkę która da zarobić więcej niż koszt eksploatacji, poświecisz na to tyle
@blacktyg3r: Wcale nie w #!$%@?, bo prawdą jest co napisałem wcześniej. ;) Stała, bo zarabiała może 100-200 zł w ciągu miesiąca ponad prąd, ale wymagała sporo czasu na szukanie co warto kopać i sprzedaż, więc jeśli ktoś ten czas ma to nadal może kilka stów wyciągnąć, a jeśli ma gdzieś za darmo prąd to spokojnie może kilka stówek zarobić. Nie sprzedam za 50% ceny, bo nie tnę strat. ;) Ten sprzęt
@Witeeek: Ja kupowałem 280x po 1299, a teraz za 600 na allegro cisza - koniec końców postanowiłem ich (są 2) nie sprzedawać i zostawić do codziennego użytku ;).

Na części prędzej sprzedaż, bo Ci którzy są w tym już po uszy będą zawsze chcieli dokupić, całości mniejsza szansa.

Anyway życzę powodzenia ;)
@blacktyg3r: Myślę, że na części z większością nie będzie problemu. Zwłaszcza, że wystawiam fakturę VAT, więc możne ktoś nawet na firmę kupić, a większość używek jest bez. ;)

Trzymaj trzymaj, zobaczysz jak tylko sprzedam wszystko pojawi się coś idealnego do kopania i ceny znów wystrzelą w kosmos. ;D